Zalmrokerij

Briefpapier adelaar (1)

Enige jaren geleden zat ik ín een restaurant en bemerkte dat de kwaliteit van de daar geserveerde gerookte zalm wéér achteruit was gegaan. lk maakte hierover een opmerking tegen mijn tafelgenoot en voor je het weet zit je de gehele avond over zalm en zalmproducten te praten.

Toevallig kende mijn tafelgenoot iemand uit Noorwegen die alles wist over de vangst, het trans-port, de gang van zaken in de mijnzaal, de distributie en de verkoop van zalm. Tijdens een gearrangeerd gesprek met deze kenner heb ik besloten de kwaliteit van gerookte zalm te verbeteren.”

“Je moet geduld hebben”

is het belangrijkste wat oude, gerenommeerde zalmrokers uit Noorwegen, Duitsland, Schotland en Nederland mij hebben verteld tijdens mijn oriënterende omzwervingen aldaar.

Bijna 40 uur duurt het totale proces

Dat bestaat uit het handmatig marineren, het schoonspoelen, drogen, roken en nadrogen. Mijn gerookte zalm vindt inmiddels zijn weg naar menig toprestaurant.

Geduldig wacht de zalm tijdens dit rookproces

                                   Geduld wordt beloond!

Wilt u het van dichtbij bekijken dan bent u van harte welkom op woensdagmiddag. Wel even van te voren een afspraak maken.

Vaste afnemers worden iedere woensdag gebeld. Er wordt dan afgesproken hoeveel gerookte zalm er nodig is en wanneer  geleverd wordt.

Landgoed Doornik

Het landgoed Doornik is gemakkelijk te vinden. Komen-de uit Lent, richting Bemmel neemt u, buiten de bebouwde kom van Lent, de eerste afslag rechts, (Het laantje Doornik) of u stelt uw navigatie in.
Oprijlaan 500 meter volgen; welkom.

   “Particuliere verkoop op woensdag en zaterdagmiddag (eerst even bellen)”

  „Ayn   wera   macket   Hera”

Briefpapier adelaar (1)